Kínwa

Kínwa (quinua en la lengua quechua) explora el alimento que la ciencia ha determinado es el mejor que existe en nuestro planeta.

La quinua estuvo en el centro de la cultura inca y hoy es redescubierta por consumidores de todo el mundo gracias a sus bondades: la planta es de cultivo fácil y económico, siendo capaz de crecer y multiplicarse en todos los suelos y climas, sin necesidad de irrigación, fertilizantes o plaguicidas. La quinua contiene la mayor cantidad de nutrientes y el mejor balance entre ellos. Los científicos afirman que, luego de examinar todos los productos alimentarios de los reinos animal y vegetal, la quinua es el que más se acerca a la perfección.

Entonces, es preciso hacernos una pregunta obvia: ¿por qué la quinua, siendo el mejor alimento del mundo, es prácticamente desconocida?

▣          ▣          ▣

Kínwa (quinoa in Quechua) explores the best food on Earth, according to science.

Quinoa was at the center of Inca culture, and is being rediscovered nowadays by consumers the world over thanks to its benefits: crop management is easy and economical, capable of growing and thriving in all soils and climates, without the need for irrigation, fertilizers or pesticides. Quinoa contains the highest quantity of nutrients and the best balance among them. After examining all foodstuffs from both the animal and the plant kingdoms, scientists assert that quinoa is the one closest to perfection.

Then, we must ask an obvious question: Why is it that quinoa, the best food on Earth, is virtually unknown?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: